Void – Week 2

Hackathon

Concept

De hackathon van week twee stond centraal. In een periode van twee dagen werden we ‘opgesloten’ en gehusseld in een mix van studenten van: St Joost, uit Finland en van CMD. Het gekozen thema waar ik me in bevond heette Story from within. Na een ochtend gevuld met het voorstellen van het team en wat uitleg konden we met onze groep aan de slag. Onze groep bestond uit zeven man, de voertaal was Engels doordat we een Finse student in ons midden hadden. We zijn gelijk fanatiek begonnen met een voorstelronde waarin iedereen beknopt kon uitleggen wie hij of zij is en wat diegene interesseert.

Na de voorstelronde zijn we gelijk aan de slag gegaan. Zonder een duidelijke opdracht kregen we al snel het een en ander op papier. Na wat ideeën geseponeerd te hebben kwamen we bij het idee om een portret te maken. Een data portret, waaraan niet gelijk de vormen van een mens zichtbaar zouden worden, maar de data die het lichaam ons geeft. Dit is natuurlijk vrij abstract en sommige data heeft geen concrete vorm. Daardoor hebben we besloten eigen interpretaties te visualiseren. Dit zou samen komen in een 3D portret. Van voren zou je het portret gecombineerd gevormd zien, zodat vaag de contouren van een persoon zichtbaar zouden worden. Echter als je er omheen zou lopen zou een exploded view aan data zichtbaar zijn. Deze data verspreid over een meter of twee in diepte.

Algemeen

Het was een uitdagende ervaring om samen te kunnen werken met internationale studenten. Ook heb ik lang gewacht tot we een keer samen konden werken met studenten van St Joost. Door deze groep nieuwe persoonlijkheden bij elkaar denk ik dat we tot ander soort inzichten zijn gekomen dan wanneer we met CMD’ers zouden werken. Wel duurde het brainstormen en ideeën weerleggen naar mijn mening te lang. Ik denk dat we als CMD’ers een stapje voor kunnen zijn omdat we altijd doelgericht te werk gaan en door eerste prototypes te weten komen of het idee de goede kant op gaat. Ik denk dat als we sneller hadden aangepakt we een mooier eindresultaat hadden kunnen neerzetten. Ook hadden de studenten van St Joost en de Finse studenten een ander tijdschema in hun hoofd waardoor we niet door hebben kunnen werken aan ons idee.

 

Void – Week 1

Knolling

Week 1 werd gelijk actief begonnen. De week werd gezamenlijk gestart. Voor in het lab stond een tafel vol met producten, iedere student werd gevraagd één product te kiezen. Na een sportieve keuze kon iedereen aan de slag met het uit elkaar halen van zijn of haar product: knolling. Mijn gekozen product was een voorverpakte sandwich van de Albert Heijn.

 

Na het product uit elkaar gehaald te hebben kon er inhoudelijk op het product ingegaan worden. Letterlijk en figuurlijk is de sandwich uit elkaar gehaald en van verschillende hoeken bekeken.

 

Na een week met persoonlijke begeleiding en vrije tijd werd een eindresultaat verwacht in de vorm van een speculatief ontwerp.